Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak długo peklować przed wędzeniem Re: Jak długo peklować przed wędzeniem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak długo peklować przed wędzeniem

« poprzedni post
Data: 2010-03-25 05:39:18
Temat: Re: Jak długo peklować przed wędzeniem
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


"Mateusz Piąty" <...@...pl> wrote in message
news:1catk5gmtjwxz.oyd8jfl2772l.dlg@40tude.net...
> Wczoraj wieczorem dla zmniejszenia ryzyka część z tego co peklowałem
> (pierś
> z indyka) opłukałem i zrobiłem z niej ragout. Nawet fajnie wyszło.

Porada na przyszłość - polskie wędliny były dlatego dobre, że wszelkie
prace z mięsem były wykonywane prawie natychmiast po ubiciu sztuki.
Zwierzęta (w tym ptaki) wychowane na naturalnej paszy, a więc mięso miało
swój smak, aromat i wygląd obrobione jeszcze świeże dawały wyrób najwyższej
jakości.
Mięso powinno dojrzeć do bezpośredniej konsumpcji około 48 godzin - ale
do innych wyrobów nie jest to konieczne, dojrzewanie odbywa się podczas
peklowania.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?