Data: 2003-11-25 08:41:05
Temat: Re: Jak dobrze posolic karpia?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek " <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3fc2a958.14699654@news.onet.pl...
> Witam,
>
> Nacieram karpia sola z obu stron. Tarzam go w mace i wrzucam na
> patelnie.
> Po usmazeniu karp nie jest dostatecznie slony, tzn. z wierzchu jest
> dobry (nawet za slony), w srodku nie.
> Prosze o konkretne rady, jak dobrze posolic karpia.
W kwestii karpia nie jestem specjalistka, ale analogicznie do miesa, warto
pozostawic nasolonego karpia na jakis czas, by sol miala szanse przeniknac
do wnetrza. Z tego, co napisales wynika, ze solisz i od razu smazysz i tu
moze powstawac problem.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|