Data: 2007-06-16 09:25:06
Temat: Re: Jak gotujecie szparagi?
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Niestety zle obralas.Musisz dokladnie obierac akoncowki odlamac. Gotujesz
w
> lekko osolonej wodzie, z dodatkiem cukru i masla. Kupujac sprawdz, czy sa
> swieze, a wiec przy pocieraniu jednej sztuki o druga musza "kwiczec" , a
> koncowki nie moga byc suche, przy scisnieciu wychodzi sok(woda).
> Tak jak Ewa napisala nie gotowac za dlugo., zalezy od grubosci szparag, po
> wyciagnieciu z wody nie moga zginac sie jak "zwiedniete" ...
> Nie zrazaj sie, moje pierwsze tez byly niezjadliwe, do przyrzadzania
szparag
> trzeba troche praktyki, zycze powodzenia
> Ilona
>
>
Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne rady :-)
Pozdrawiam
Monika
|