Data: 2009-08-23 21:44:59
Temat: Re: Jak mrozić cepeliny? pyzy ziemniaczane?
Od: Anna Izabela <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Sun, 23 Aug 2009 16:40:51 +0200, Diabełson napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> ...aby zachowały puszystość i kolor nie ściemniał zbytnio? Mrozić surowe
>>> czy ugotowane? No już sama nie wiem, nie mroziłam ich jeszcze, ale
>>> naprodukowałam dziś tyle, że chyba pójdą do zamrażarki. Znajoma mrozi
>>> surowe, nawet jadłam jej pyzy ugotowane po tym, jak czekały sobie na okazję
>>> zamrożone na surowo - były dobre, nie ściemniały. Natomiast jeśli kładę
>>> ugotowane do lodówki na choćby krótkie przechowanie, ciemnieją nieładnie i
>>> w zw. z tym może rzeczywiście do mrożenia lepiej dać surowe? No, powiedzmy,
>>> problem jest.
>> zamrozić ugotowane w płynnym azocie
>
> Twój mózg już tam jest - prześmierdłyby...
jak już coś mówisz to zamknij pysk a jak piszesz na grópe to wypierdalaj
|