Data: 2009-08-23 21:23:13
Temat: Re: Jak mrozić cepeliny? pyzy ziemniaczane?
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Diabełson napisał:
> XL pisze:
>> ...aby zachowały puszystość i kolor nie ściemniał zbytnio? Mrozić surowe
>> czy ugotowane? No już sama nie wiem, nie mroziłam ich jeszcze, ale
>> naprodukowałam dziś tyle, że chyba pójdą do zamrażarki. Znajoma mrozi
>> surowe, nawet jadłam jej pyzy ugotowane po tym, jak czekały sobie na
>> okazję
>> zamrożone na surowo - były dobre, nie ściemniały. Natomiast jeśli kładę
>> ugotowane do lodówki na choćby krótkie przechowanie, ciemnieją
>> nieładnie i
>> w zw. z tym może rzeczywiście do mrożenia lepiej dać surowe? No,
>> powiedzmy,
>> problem jest.
>
> zamrozić ugotowane w płynnym azocie, nie ściemnieją a twarde że można
> zestrzelić beninga z procy
ROTFL
|