Data: 2009-08-23 17:42:18
Temat: Re: Jak mrozić cepeliny? pyzy ziemniaczane?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 23 Aug 2009 16:40:51 +0200, Diabełson napisał(a):
> XL pisze:
>> ...aby zachowały puszystość i kolor nie ściemniał zbytnio? Mrozić surowe
>> czy ugotowane? No już sama nie wiem, nie mroziłam ich jeszcze, ale
>> naprodukowałam dziś tyle, że chyba pójdą do zamrażarki. Znajoma mrozi
>> surowe, nawet jadłam jej pyzy ugotowane po tym, jak czekały sobie na okazję
>> zamrożone na surowo - były dobre, nie ściemniały. Natomiast jeśli kładę
>> ugotowane do lodówki na choćby krótkie przechowanie, ciemnieją nieładnie i
>> w zw. z tym może rzeczywiście do mrożenia lepiej dać surowe? No, powiedzmy,
>> problem jest.
>
> zamrozić ugotowane w płynnym azocie
Twój mózg już tam jest - prześmierdłyby...
--
Ikselka.
|