Data: 2004-11-19 09:21:36
Temat: Re: Jak naostrzyć tarczę krajarki do chleba :((
Od: "Miroslaw 'Miron' Ambroziak" <t...@n...adres.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "PeJot" <P...@o...pl> napisał w wiadomości
news:419DB7C1.59A72B20@o2.pl...
> Czyli krótko mówiąc - masz wprawę. Proponowanie takiej opoeracji osobie
> bez wprawy jest trochę niebezpieczne.
Umieszczam tarczę w imadle i precyzyjnie usuwam zaokrąglenia powstałe w
wyniku eksploatacji.
> ATSD - po jakie licho ostrzysz ? Mam krajalnicę od wielu lat i nie mam
> takowej potrzeby.
>
> No, ale ja mrożonego boczku nie kroję :)
Ja również nieczesto kroję mrożonki ale za to kupuję świezy, wypieczony
chlebej z chrupiącą skórką i jego własnie uznaję za głównego winowajcę
'tępoty' mojej krajalnicy:)
> Poza tym, niewykluczone że ostrze krajalnicy jest hartowane
> powierzchniowo i dlatego nie nadaje się do powtórnego ostrzenia.
Niewykluczone i to nie przyszło mi do głowy. Ostatecznie po ponad 10 latach
używania krajalnicy sprawię jej nowe ostrze:)
--
Pozdrawiam
Miron
|