Data: 2001-10-08 07:26:10
Temat: Re: Jak piec w piekarniku elektr. ?
Od: "Azureus" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Maras" <m...@w...pl> wrote in message news:9pq2b6$8dc$1@news.tpi.pl...
> Przyszedl czas na zmiane zasłuzonej kuchenki gazowej na piekarnik
> elaktryczny ktory bedzie zabudowany w szafkach kuchennych. Straciłem cala
> sobote w sklepach i jestem w punkcie wyjscia, nie bardzo wiem co wymaga
sie
> od tak "Skomplikowanego urzadzenia". Bedzie wykorzystywany do pieczenia
> ciast i to wszystko. Zona twierdzi ze musi byc mozliwosc wlaczenia dolnej
> grzalki bez termowentylatora, bo jedynie w takiej sytuacji ciasto dobrze
sie
> upiecze bez wysuszenia. Wybor piekarnikow z mozliwoscia wlaczenia dolnej
> grzalki bez termoobiegu jest skromny, praktycznie prawie wszystkie nie
maja
> takiej mozliwosci, o co tu chodzi. Czy ktos mi pomoze w wyborze kuchenki.
> Z gory dzieki.
>
> witam
Ja osobiście gorąco polecam kuchenkę Boscha, nie jest może zbyt wyrafinowana
jeśli chodzi o wygląd ale ma praktycznie wszelkie możliwe funkcje i poziomy
pieczenia.
Faktycznie, tak jak napisała Gosia trzeba troszkę zmniejszyć czzas
pieczenia, ponieważ wszystko "dochodzi " szybciej.
pozdrawiam
Irmina
|