Data: 2001-10-07 19:24:01
Temat: Re: Jak piec w piekarniku elektr. ?
Od: "zurki" <z...@p...ats.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Przyszedl czas na zmiane zasłuzonej kuchenki gazowej >na piekarnik
> elaktryczny ktory bedzie zabudowany w szafkach >kuchennych. Straciłem cala
> sobote w sklepach i jestem w punkcie wyjscia, nie >bardzo wiem co wymaga
sie
> od tak "Skomplikowanego urzadzenia". Bedzie >wykorzystywany do pieczenia
> ciast i to wszystko. Zona twierdzi ze musi byc >mozliwosc wlaczenia dolnej
> grzalki bez termowentylatora, bo jedynie w takiej >sytuacji ciasto dobrze
sie
> upiecze bez wysuszenia. Wybor piekarnikow z >mozliwoscia wlaczenia dolnej
> grzalki bez termoobiegu jest skromny, praktycznie >prawie wszystkie nie
maja
> takiej mozliwosci, o co tu chodzi. Czy ktos mi pomoze >w wyborze kuchenki.
> Z gory dzieki.
Witam,
osobiscie uzywam kuchenki elektrycznej od 6 lat i .... do pieczenia itd.
wykorzystuje tylko termoobieg :) Wszystko (nio, jedynie zapiekanki nie)
pieke w temp. 160 stopni, nawet jesli zalecaja pieczeni w temp. 200 stopni.
Taka jakas ta kuchenka jest, ze tak musi byc i koniec. Jestem z niej
zadowolona (Amica-gwoli reklamy) i zmienilabym ja tylko i wylacznie na
nowszy model, ale to i tak chodziloby wylacznie o plyte grzejna, nie o sam
piekarnik :) Wszak 6 lat temu nie bylo takiego wyboru jak dzisiaj.
Pozdrawionka,
GGGosia
|