Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.ats.p
l!not-for-mail
From: "zurki" <z...@p...ats.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak piec w piekarniku elektr. ?
Date: Sun, 7 Oct 2001 21:24:01 +0200
Organization: ATS (www.ats.pl)
Lines: 26
Distribution: pl
Message-ID: <9pqa12$27h$1@histeria.pl>
References: <9pq2b6$8dc$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: internet.radom.pl
X-Trace: histeria.pl 1002482530 2289 212.244.104.2 (7 Oct 2001 19:22:10 GMT)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:73669
Ukryj nagłówki
> Przyszedl czas na zmiane zasłuzonej kuchenki gazowej >na piekarnik
> elaktryczny ktory bedzie zabudowany w szafkach >kuchennych. Straciłem cala
> sobote w sklepach i jestem w punkcie wyjscia, nie >bardzo wiem co wymaga
sie
> od tak "Skomplikowanego urzadzenia". Bedzie >wykorzystywany do pieczenia
> ciast i to wszystko. Zona twierdzi ze musi byc >mozliwosc wlaczenia dolnej
> grzalki bez termowentylatora, bo jedynie w takiej >sytuacji ciasto dobrze
sie
> upiecze bez wysuszenia. Wybor piekarnikow z >mozliwoscia wlaczenia dolnej
> grzalki bez termoobiegu jest skromny, praktycznie >prawie wszystkie nie
maja
> takiej mozliwosci, o co tu chodzi. Czy ktos mi pomoze >w wyborze kuchenki.
> Z gory dzieki.
Witam,
osobiscie uzywam kuchenki elektrycznej od 6 lat i .... do pieczenia itd.
wykorzystuje tylko termoobieg :) Wszystko (nio, jedynie zapiekanki nie)
pieke w temp. 160 stopni, nawet jesli zalecaja pieczeni w temp. 200 stopni.
Taka jakas ta kuchenka jest, ze tak musi byc i koniec. Jestem z niej
zadowolona (Amica-gwoli reklamy) i zmienilabym ja tylko i wylacznie na
nowszy model, ale to i tak chodziloby wylacznie o plyte grzejna, nie o sam
piekarnik :) Wszak 6 lat temu nie bylo takiego wyboru jak dzisiaj.
Pozdrawionka,
GGGosia
|