Data: 2002-12-22 20:26:54
Temat: Re: Jak przetransportować pirogi?
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:bu3c0vgkmo175b14cps5pn0gihq1c802kp@4ax.com...
> duze, najwieksze pudelko po lodach. z przykrywka, kladlam pierogi
> na folie przezroczysta, kazda wartswa odzdzielona od nastepnej
> tez folia. niby troche roboty, ale to tylko tak wygl;ada.
> przedtem uplaskiwalam je w pudelkach bez folii izawsze chlery sie
> sklejaly tak, ze odgrzewany byl jeden wielki pierog...
Podczas gotowania, do wody wrzucam troche margaryny
w malym garnku, rondelki roztapiam okolo pol kostki, kostke margaryny (w
zaleznosci od tego ile jest pierogow)
kiedy wykladam juz ugotowane do miski,, polewam je tluszczem, delikatnie
mieszam
i tak samo robie z kolejnymi porcjami
jeszcze sie nie zdarzylo, zeby jakis pierog sie skleil tak, ze nie mozna go
bylo odczepic, mniej pracochlonne, a egzamin zdaje :)
Marta
|