Data: 2004-02-09 06:55:42
Temat: Re: Jak przyzadzacie wieprzowine
Od: "Marianka" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Cześć!
Nie lubię zbyt dużo czasu spędzać w kuchni, więc poluję tu na szbkie dania.
Taki też mam przepis na schab karkowy:
Kupuję kawałek w hipermarkecie / mam pod domem/, nie patrzę na wagę, tylko na
cenę. Tak mniej więcej za 12 PLN. Kroję wzdłuż na dwa kawałki, płuczę, osuszam.
Rozgrzewam patelnię teflonowa i bez tłuszczu opiekam te schabiki ze wszystkich
stron. Przekładam do garnka ze szczelną pokrywką, w którym rozpuściłam Plantę.
Solę, posypuję majerankiem i kminkiem mielonym /przyprawy w dużych ilościach/.
Dolewam troszkę wody i to się dusi, a ja co jakiś czas sprawdzam, czy już jest
miękkie. Jeden z kawałków jest zawsze lepszy. Gdy gotowe, wystawiam na balkon
w celu szybkiego schłodzenia. Potem do lodówki i takie wychłodzone można kroić
Nadaje się do jedzenia na zimno lub do obiadu. Smacznego!
>Marianka
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|