Data: 2002-02-02 19:40:45
Temat: Re: Jak sciemnic sos?
Od: "altf4" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja uzywam z b.dobrym skutkiem palonej maki. Na sucha patelnie (nie teflon!)
wrzucasz make i prazysz na ostrym ogniu ciagle mieszajac. Uwaga nie wolno
przesadzic bo bedzie gorzka. I siup do sosu.
Użytkownik "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a33939$a24$1@news.tpi.pl...
> Witam :-)
>
> mam zamiar zrobic gulasz z serc drobiowych, ale zawsze wychodzi mi jasny
> sos.
> Chcialabym uzuskac kolor ciemno brazowy sosu.
> Jakiego sciemniacza dosypac? Macie jakis pomysl?
>
> Pozdrawiam,
> Agnieszka Jakubiec
>
> PS
> Przy okazji:
> odkrylam rewelacyjne polaczenia gotowanych brokolow z serem rokpolem
> wystarczy je nim posypac - mnie smakowalo bardzo!!!
> do tego bylo jeszcze udko z zapieczonym plastrem rokpola na wierzchu...
>
>
|