Data: 2005-11-24 08:25:53
Temat: Re: Jak sie robi PYZY ? [ot]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 24 Nov 2005 08:59:29 +0100, JerzyN
<0...@m...pl> wrote:
>Krystyna Chiger napisa?(a):
>> Barbara Czaplicka wrote:
>> (...)
>>> Znacznie pozniej do uzycia weszla paryska bagietka - to juz byly czasy
>>> Gierka i malenkie piekarenki przyosiedlowe w Warszawie; ale tu tez
>>> moge sie
>>> mylic.. moze to juz byly lata 80.te?
>> Bagietka rzeczywi?cie jest pó?niejsza, ale "bu?k? parysk?" pamietam
>> od zawsze i to chyba w?a?nie by? odpowiednik weki :)
>>> Zarowno "parowka" jak i "weka" byly co najmniej 2x grubsze od bagietki.
>> No to by si? zgadza?o - bu?ka paryska :)
>
>A co z grubo?ci? bu?ki wroc?awskiej?
>pozdr. Jerzy
Schudla????
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|