Data: 2000-09-02 20:08:30
Temat: Re: Jak się robi racuchy?
Od: "Asiek" <j...@n...top.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Krawczyk" <A...@p...com> napisał/a/
> Jak się robi ciasto na pyszne racuchy i z czym najlepiej smakują?
Ja robię racuchy z kwaśnego mleka (może być kefir ;)). Niestety robię to
na oko, więc dokładnej ilości produktów nie podam.
Szklanka kwaśnego mleka, jajko, mąka, soda; cukier, sól (co kto lubi).
Mieszamy - ciasto musi być dosyć gęste, a po upieczeniu racuchy powinny
być wyrośnięte i grube. Można dodać jabłko pokrojone w kostkę i cukier,
ale ostatnio robiłam tak, że dodałam trochę soli i parówkę skrojoną w
plasterki - też było pyszne :)))
--
Pozdrawiam
Asiek
|