Data: 2003-01-14 13:01:35
Temat: Re: Jak te watrobki?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kruszynka wrote:
> > Rodzynki moga byc. I calosc posypac platkami migdalowymi.
> Rety, platkami?
> Ale wtedy to ta watrobka juz na slodko wychodzi?
> Czy ona tak ogolnie z tymi owocami wykazuje jakies powinowactwo do
> slodkiego? Sorry, jakos nie umiem sobie tego wyobrazic :)) A brzmi baaardzo
> ciekawie, chcialabym wyprobowac, wiec im wiecej wiem, tym lepiej ;))
Troche słodkie to wychodzi, ale daję pieprz i odrobinę cynamonu,
same wątróbki po usmażeniu solę. Wiem, że połączenie soli,
pieprzu i cynamonu brzmi dziwnie, ale smakuje dobrze :-) Te płatki
migdałowe słodyczy nie dodają. Właściwie najsłodsza w wątróbkach jest
cebula :-)
Krycha
|