Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ro
bmar.mimuw.edu.pl!robmar
From: r...@r...net (Robert Maron)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak to jest z tym/ta sushi?/dlugie
Date: 26 Mar 2000 16:36:17 GMT
Organization: Domek slodki domek
Lines: 25
Message-ID: <s...@r...mimuw.edu.pl>
References: <8bao9o$v4o$1@nuxi.se.com.pl> <3...@w...net>
<s...@r...mimuw.edu.pl>
<8bldmk$dac4$2@newssvr03-int.news.prodigy.com>
NNTP-Posting-Host: 157.25.177.95
X-Trace: news.ipartners.pl 954090023 61247 157.25.177.95 (26 Mar 2000 17:00:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Mar 2000 17:00:23 GMT
X-Newsreader: slrn (0.9.4.3 UNIX)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25619
Ukryj nagłówki
On Sun, 26 Mar 2000 08:23:06 -0800, Feliks <f...@p...net> wrote:
: Robert Maron <r...@r...net> wrote in message
[...]
: > a! Tobie chodzi o robione samemu przy stole, a nie otrzymane gotowe
: > w knajpie, restauracji (bo tamte jemy zawsze paleczkami oczywiscie)
: >
: > to jeszcze bym dodal, ze ryz mozna rozprowadzac mala lopatka (lyzka) do
: > ryzu; niekoniecznie palcami
: >
: Mozna sushi jesc i widelcem, nie wsadzaja za to do wiezienia...ja jem
: paleczkami mocze w czym tam potrzeba i klade do ust, bo to tylko jeden kes,
: sa tacy co jedza palcami, nawet w restauracji ( oczywiscie )...ale bylem
: pare razy w sushi bar i zawsze widzialem jak japonscy spece nakladali i
: ugniatali ryz ( i nie tylko ryz, ale wszystkie dodatki ) rekoma.... a robili
: to nie tylko z wprawa, szybko i zgrabnie, ale jeszcze do tego ze swoistym
: wdziekiem...
no oczywiscie, ze kucharz robi to rekoma
zupelnie inna sprawa, to jak to jesc, a o tym byla mowa
pozdrawiam,
robert
--
r...@r...net http://www.robmar.net/
|