Data: 2000-03-26 16:36:17
Temat: Re: Jak to jest z tym/ta sushi?/dlugie
Od: r...@r...net (Robert Maron)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 26 Mar 2000 08:23:06 -0800, Feliks <f...@p...net> wrote:
: Robert Maron <r...@r...net> wrote in message
[...]
: > a! Tobie chodzi o robione samemu przy stole, a nie otrzymane gotowe
: > w knajpie, restauracji (bo tamte jemy zawsze paleczkami oczywiscie)
: >
: > to jeszcze bym dodal, ze ryz mozna rozprowadzac mala lopatka (lyzka) do
: > ryzu; niekoniecznie palcami
: >
: Mozna sushi jesc i widelcem, nie wsadzaja za to do wiezienia...ja jem
: paleczkami mocze w czym tam potrzeba i klade do ust, bo to tylko jeden kes,
: sa tacy co jedza palcami, nawet w restauracji ( oczywiscie )...ale bylem
: pare razy w sushi bar i zawsze widzialem jak japonscy spece nakladali i
: ugniatali ryz ( i nie tylko ryz, ale wszystkie dodatki ) rekoma.... a robili
: to nie tylko z wprawa, szybko i zgrabnie, ale jeszcze do tego ze swoistym
: wdziekiem...
no oczywiscie, ze kucharz robi to rekoma
zupelnie inna sprawa, to jak to jesc, a o tym byla mowa
pozdrawiam,
robert
--
r...@r...net http://www.robmar.net/
|