Data: 2006-12-16 15:18:13
Temat: Re: Jak ugotowac delikatne pierogi?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kropelkaa" <k...@u...gmail.com> wrote in message
news:em11j6$7r3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Potrzebuje troche "gotowcow" w zamrazarce i nakupowalam gotowych mrozonych
> pierogow. Problem w tym ze one czesto sa niedokladnie sklejone i podczas
> tradycyjnego gotowania najzwyczajniej sie rozpadaja i farsz plywa w
> wodzie.
> Czy macie jakis inny pomysl na przyrzadzenie takich pierogow?
> Myslalam o mikrofali.. zaraz bede to testowac
> A moze w garnku na parze? Myslicie ze ciasto nie bedzie surowe?
> Sama juz nie wiem jak je zrobic:-) A mam jeszcze goooore uszek w tej samej
> formie.
> Pomocy!!
> Agnieszka
Po rozmrożeniu spróbowac skleić gdyby próbny otworzył się posmarowac brzegi
białkiem i zagnieść.
Najczęsciej rozklejanie gotowizny może świadaczyć o rozmrożeniu ich co
najmniej raz... W zasadzie nie powinno się ich jeść.
|