Data: 2010-06-24 13:33:45
Temat: Re: Jak ukisić kapustę?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
news:hp1n9d$ovq$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:hp0380$36e$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>>
>> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:hp01km$oug$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
>>> news:hp00tp$rem$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>>>>
>>>> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
>>>> news:hovtu8$d3o$1@inews.gazeta.pl...
>>>>>
>>>>> Chcę zrobić gołąbki z ukiszonych liści kapsuty.
>>>>> I teraz nie wiem jak te liście ukisić.
>>>>> Mam litr soku z kiszonej kapusty.
>>>>> I główkę kapusty.
>>>>> I teraz czy może ktoś mi łopatologicznie napisać jak to zrobić?
>>>>> Czyli krok po kroku: co zagotować, jak zagotować, ile minut i wszystko
>>>>> co się może przydać do zrobienia kiszonych liści.
>>>>> (no chyba że ktoś ma linka to też będę wdzięczna)
>>>>> Przeszukałam neta, ale wszystkie przepisy są na gołąbki z białej
>>>>> kapusty.
>>>>> A ja chcę z ukiszonej :-)
>>>>>
>>>>> pozdrawiam
>>>>> Sylwia
>>>>
>>>> Było pytać we wrześniu.
>>>
>>> A czym się różni wrzesień od marca?
>>> Nie chodzi mi o proces kiszenia kapusty, tylko o ukiszenie jej w soku z
>>> kiszonki. (na szybko, przy robieniu gołąbków, po to własnie jest ten
>>> sok)
>>> Wiem że się tak robi, tylko nie wiem jak.
>>>
>>> Sylwia
>>
>> Pewnie trzeba obgotować w kwasie z kapusty, aż zmiekną na tyle, by nie
>> łamały sie przy zawijaniu.
>
> To to wiem :-)
> Tylko nie wiem czy ten kwas rozcieńczać czy nie. Jak tak to ile wody? jak
> nie to czy tego kwasu starczy na głowkę kapusty?
> No, myślałam że ktoś może tak robił i mi podpowie :-)
>
>> Trzeba stanąć przy garnku...
>
> Taa? Coś ty? Myślałam że siedząc na kanapie mogę gotować ;-P
>
> Sylwia
Można i to przy ognisku u stóp.
|