Data: 2005-10-24 11:21:53
Temat: Re: Jak upiec biszkopt??
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sulina napisał(a):
> Mam problem, otóż upiekłam biszkopt według przepisu mamy:
> szkanka monki, szkanka cukru, 6 jajek łużka wody, łyżka octu, łyżka proszku
> do pieczenia. W 175 stopniach.
> Trzymałam sie ściśle przepisu jednak 10 min przed wyjęciem biszkoptu, ciasto
> opadło. Zrobiło się płaskie. Jak mam upiec biszkopt by nie upadł?
>
>
> Karolina :) prosze o szybką interwencje
>
Spróbuj upiec biszkopt wg przepisu Magdaleny Basset, poszukaj go w
archiwum tej grupy. Mi zawsze wychodzi idealnie, mimo że wcześniej też
miałam problemy z biszkoptami.
Aha, użyj też mąki, jest znacznie lepsza od 'monki' ;-).
Pozdrawiam
Ewa
|