Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Pepek" <p...@d...friko3.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak upiec mięsko?
Date: Mon, 13 Sep 2004 19:37:47 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: p...@f...onet.pl@aao218.internetdsl.tpnet.pl
Message-ID: <ci4lth$kl3$1@news.onet.pl>
References: <ci4ddk$3k9$1@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: "Pepek" <p...@d...friko3.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: aao218.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1095097073 21155 83.16.14.218 (13 Sep 2004 17:37:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Sep 2004 17:37:53 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:214648
Ukryj nagłówki
Ja pomijając przyprawianie które każdy może robić wg uznania mam jeden
sprawdzony sposób na pieczenie mięsa. Wstawiam mięso do mocno rozgrzanego
piekarnika (co najmniej 200 stopni) w szklanym naczyniu ale koniecznie
przykrytym, z dowolnym tłuszczem na spodzie. Po pewnym czasie jak mięso się
od spodu zrumieni zmniejszam temperaturą aby spokojnie się piekło co po
pewnym czasie przechodzi w duszenie we własnym sosie. Mięso jest zawsze
miękkie i dodatkowo mam dość tłusty sos który potem jeszcze doprawiam i
zagęszczam.
--
_______________________
http://arius.atr.bydgoszcz.pl/
_______________________
Użytkownik "Emia" <e...@p...gda.pl> napisał w wiadomości
news:ci4ddk$3k9$1@nemesis.news.tpi.pl...
> To straszne, ale 6 lat gotowania , a ja nie potrafię upiec choćby
> zwyczajnego schabu, by był mięciutki i dobrze przyprawiony. Proszę o
> wszelkie rady i przepisy dotyczące pieczenia mięs
>
>
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.760 / Virus Database: 509 - Release Date: 2004-09-10
|