Data: 2004-09-13 17:37:47
Temat: Re: Jak upiec mięsko?
Od: "Pepek" <p...@d...friko3.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja pomijając przyprawianie które każdy może robić wg uznania mam jeden
sprawdzony sposób na pieczenie mięsa. Wstawiam mięso do mocno rozgrzanego
piekarnika (co najmniej 200 stopni) w szklanym naczyniu ale koniecznie
przykrytym, z dowolnym tłuszczem na spodzie. Po pewnym czasie jak mięso się
od spodu zrumieni zmniejszam temperaturą aby spokojnie się piekło co po
pewnym czasie przechodzi w duszenie we własnym sosie. Mięso jest zawsze
miękkie i dodatkowo mam dość tłusty sos który potem jeszcze doprawiam i
zagęszczam.
--
_______________________
http://arius.atr.bydgoszcz.pl/
_______________________
Użytkownik "Emia" <e...@p...gda.pl> napisał w wiadomości
news:ci4ddk$3k9$1@nemesis.news.tpi.pl...
> To straszne, ale 6 lat gotowania , a ja nie potrafię upiec choćby
> zwyczajnego schabu, by był mięciutki i dobrze przyprawiony. Proszę o
> wszelkie rady i przepisy dotyczące pieczenia mięs
>
>
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.760 / Virus Database: 509 - Release Date: 2004-09-10
|