Data: 2006-01-02 13:37:26
Temat: Re: Jak uratować przesolony bigos ?
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dorper napisał:
> Jestem tu stałą bywalczynią jesli chodzi o śledzenie dyskusji. Po raz
> pierwszy piszę na grupę i od razu mam pytanie z prośba o porade.
> Dostałam od ojca bigos ale niestety jak zwykle ojciec go sporo przesolił.
> Czy jest jakiś sposób na uratowanie tego słonego tworu? Jak to uczynić, żeby
> bigos był zdatny do zjedzenia.
Posłowdzić, najlepiej np. dodając (słodkich, kalifornijskich) suszonych
śliwek albo ewentualnie (jeżeli lubisz) rodzynek. Plus, tak jak ardzie
BasiaBjk - dodaj kapusty (jeżeli jest kwaśna, to ją najpierw wymocz i
wypłucz w surowej, zimnej wodzie).
--
Pozdrawiam
PWZ
|