Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Date: Wed, 9 Mar 2016 07:56:05 +0300
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 63
Message-ID: <nboad5$u82$2@node1.news.atman.pl>
References: <nbhcra$d4i$1@dont-email.me> <56dc9272$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbidb1$fjo$1@dont-email.me> <10c0u1iapvgz.10hri4ddrndr2$.dlg@40tude.net>
<nbieu7$kd0$1@dont-email.me>
<s9y9ked83dm7$.19g1fyuuhe4x4$.dlg@40tude.net>
<nbkhro$ffa$1@dont-email.me> <56dddac7$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbl4ab$6n1$1@dont-email.me> <56de79e9$0$697$65785112@news.neostrada.pl>
<56de8552$0$701$65785112@news.neostrada.pl>
<56de87f4$0$659$65785112@news.neostrada.pl>
<nbm2c7$upr$1@node2.news.atman.pl>
<56df3b29$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 37.215.107.67
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1457499365 30978 37.215.107.67 (9 Mar 2016 04:56:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 9 Mar 2016 04:56:05 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:38.0) Gecko/20100101
Thunderbird/38.5.1
In-Reply-To: <56df3b29$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370322
Ukryj nagłówki
W dniu 08.03.2016 o 23:50, FEniks pisze:
> W dniu 08.03.2016 o 09:26, Wiesiaczek pisze:
>> W dniu 08.03.2016 o 11:06, FEniks pisze:
>>> W dniu 08.03.2016 o 08:54, wolim pisze:
>>>> W dniu 2016-03-08 o 08:06, FEniks pisze:
>>>>
>>>>> Przecież jem sporo różnych niezdrowych rzeczy, które mi _smakują_,
>>>>> także
>>>>> tych z akrylamidem (wszelkie przypieczone i przysmażone
>>>>> skórki/powierzchnie, nawet chleba czy ciast). Ale taki stek nie
>>>>> sprawiłby mi radości smakowej.
>>>>
>>>> A mi owszem. Lubię węgiel na mięsie, jak kiełbasę na ognisku piekę, to
>>>> na koniec też ją lekko zwęglam w ogniu.
>>>
>>> O ile dobrze zrozumiałam, to ten stek _najpierw_ się lekko przypala,
>>> żeby zapobiec wycieknięciu soków i to ma jakikolwiek sens.
>>> Przypalenie na końcu służyć może tylko i wyłącznie smakowi, jeśli ktoś
>>> coś takiego faktycznie lubi. No i zapobiegnięciu sraczki. ;)
>>>
>>>> Oczywiście delikatnie, ale jednak takie przypalone zdecydowanie lepiej
>>>> mi smakuje.
>>>
>>> Kwestia gustu.
>>>
>>>> To samo z ziemniakami. Jak od czasu do czasu robimy ognisko, to wrzucę
>>>> kilka w popiół - najlepiej smakują te z lekko zwęgloną, chrupiącą
>>>> skórką. Do tego sól. I nawet mógłbym bez masła, choć z masłem
>>>> wiadomo... poezja :)
>>>>
>>>
>>> No ale te ziemniaki z tą skórką wsuwasz? Eee, nie moje klimaty.
>>>
>>> Ewa
>>>
>>
>> Oj, nikt nie wsuwa ze skórką ale niemniej kawałki skórki jakoś się
>> wplączą i dodają smaku. Też lubię lekko zwęglone, bo w przeciwnym
>> razie smakują jak z parnika.
>>
>> Przy okazji życzę Ci i innym kobieto na tym forum wszystkiego
>> najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
>>
>> (Walentynek ze względów ideologicznych nie świętuję)
>
> Każda okazja jest dobra do świętowania. Dzięki. :)
>
>>
>> Tu, na Białorusi jest nawet z tego powodu dzień wolny od pracy
>
> Dla mężczyzn też? Cóż za niesprawiedliwość! ;)
>
> Ewa
>
A co to by było za świętowanie bez faceta?
Sama poszłabyś po piwo? :)
--
Wiesiaczek (dziś z ??????a - Białoruś)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|