Data: 2016-03-09 23:40:20
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Dariusz K. Ładziak <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 06 Mar 2016 22:04:06 +0100, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
>
>> stefan pisze:
>>> W dniu 2016-03-06 o 16:16, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>> "Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
>>>> jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
>>>> frytek 3->
>>>>
>>> Słyszałem, że bezwzględnie potrzebny jest paznokieć palca wskazującego
>>> (inni twierdzą, że kciuk). Nie wiem, nie próbowałem :)
>>> pozdr
>>> Stefan
>>
>> Nie. Potrzebne są dwa palce (kciuk i wskazujący)ręki prawej oraz jeden
>> (wskazujący) ręki lewej. Stek
>
> Steka!
>
>> należy ująć dwoma palcami ręki prawej zaś
>> palcem wskazującym wskazać mu żarzące się węgle - i wtedy będzie to stek
>
> Steka!
>
>> odpowiednio wysmażony.
Ale źródła nie rozpoznałaś... Zresztą w polskim tłumaczeniu owego źródła
jakoś raczej moją formę odmiany tłumacz wybrał.
--
Darek
|