Data: 2016-03-10 18:48:29
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 10 Mar 2016 11:34:02 -0600, Pszemol napisał(a):
> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Thu, 10 Mar 2016 06:26:38 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:b5rupj5mepmw.l6jgw6bf0suf.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 20:02:07 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>>>>>>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>>>>>>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>>>>>>
>>>>>> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
>>>>>
>>>>> Nie, nie potrzeba ognia... wystarczy wysoka temperatura żaru
>>>>> Ostatnim razem w październiku spaliłem u ojca sporą
>>>>> ilość gąłęzi, liści - zrobiła się spora górka żaru drzewnego.
>>>>> Czerwonego. Z łatwością zwęgla skórkę ziemniaka.
>>>>
>>>> Nosz przecież ma NIE zwęglać, tylko piec.
>>>
>>> Wszystko się zgadza. Ma piec ziemniaka i zwęglać jego skórkę.
>>
>> LUB.
>> Jedno wyklucza drugie.
>
> Dla mnie nie wyklucza.
>
>>>> Znacie się na pieczeniu ziemniaków jak kury na pieprzu...
>>>
>>> Znamy się na pieczeniu takich ziemniaków jakie lubimy zjadać.
>>> Czemu to tak mocno przeżywasz? :-)
>>
>> Bo chrzęścisz, jak Cię czytam. Brrr.
>>
>
>
> Być może czas odpuścić?
To do mnie, czy do siebie?
3->
|