Data: 2000-08-30 07:56:22
Temat: Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Pszemol <P...@P...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8...@p...net...
> Co jest grane Panowie i Panie? Nikt nie wie/nie umie?
>
> Pszemol <P...@P...com> w artykule news:8nru48.3vvfqgr.1@pszemol.net
pisze...
> > Jadłem niedawno w chinskim barze przepyszną fasolkę zieloną,
> > "green beans" która była zielona a jednak usmażona, w jakiejś
> > tłustawej polewce [skwarki? eee... chyba nie] bardzo pikantna
> > i słodka [od środka, naturalnie]. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić
> > jak ją przyrządzić w domu aby nie była mdła i brązowa... "any ideas"?
> >
.........
A może by ją najpierw na parze (nie traci tak koloru), a potem tylko lekko
obsmażyć ?
Tak sobie tylko pomyślałam ...
--
Ania K.
|