Data: 2005-12-28 21:00:15
Temat: Re: Jak usunac osad z czajnika elektrycznego?
Od: "Misiek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar" <w...@t...de> napisał w wiadomości
news:douq40$6gn$02$1@news.t-online.com...
> Magdalena Bassett wrote:
>
> >
> > My mamy filtr na wode, ktory dziala na zasadzie (i tu po angielsku, bo
> > po polsku nie znam) reverse osmosis (wstecznej osmozy?). Ten filtr nie
> > eliminuje wszystkiego, ale bardzo wiele. W moim czajniku nie ma
> > kamienia, choc uzywam go od wielu lat. I moge pic wode "surowa" bez
> > zadnych problemow - nie ma posmaku, jest wrecz smaczna.Polecam filtry -
> > woda z kranu zmienia smak potraw, szczegolnie rosolu. Rosol na wodzie
> > filtrowanej jest o wiele smaczniejszy, nie mowiac o tym, ze nie zawiera
> > w sobie chloru, fluoru, ani innych swinstw, ktore do wody sa dodawane.
>
> odwrotna osmoza. I jest to filtr demineralizujący. Można go używać do
> gotowania (prasowania, ...), ale do picia nie trzeba. Przynajmniej ja
> nie lubię, ale niezdrowe to nie jest. Ale faktycznie zależy od tego,
> gdzie się mieszka. U mnie jest za dobra woda, by ją psuć
> demineralizatorem ;-)
>
Dokladnie
Odwrotna osmoza wyjalawia wode prawie calkowicie tak z zanieczyszczen jak i
ze zwiazkow mineralnych potrzebnych
Sprobuj przepuscic p[rzez ten filtr wode mineralna
Co otrzymasz?
Ja wiem ze jest to alternatywa dla niezbyt smacznej u nas w kranach wody...
ale...
|