Data: 2003-01-20 12:55:41
Temat: Re: Jak zaparzy? dobra kawe?
Od: "Nina" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "CIAho" <ciahol@_wywal_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0edlj$rid$1@news.onet.pl...
> "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> se napisał(a)
> > I doprawdy widzi sie duuuza roznice pomiedzy kawa ze zwyklego expresu i
z
> > tegoz wlansie. Jak nie jestem smakoszem kawy, tak taka z checia sobie do
> > podwieczorku wypije :)
>
> No ja też smakoszem nie jestem, ale dlaczego mi taka
> jak w kawiarni nie wychodzi? No z taką pianką i w ogóle? ;))
>
> pozdry
> Ciah:o)
>
Witam
Ja mam zwykly ekspres cisnieniowy za 60 zlotych i robi kawe prawidlowo.
Najpierw robie kawe - siekiere espresso - zazwyczaj tez Lavazza, potem do
dzbanuszka wlewam mleko 3% (tak nieduzo 1/4 szklanki, mleko jest z lodowki
wiec nie wiem, czy robi roznice), podstawiam pod te wajhe (zdjelam z niej te
gumowa nasadke) i odkrecam zaworek z para. Strasznie halasuje, ale mleko sie
pieni i zwieksza objetosc.
Wlewam mleko (jest sztywne, mozna przekladac lyzeczka) do kawy i rozkoszuje
sie cappucino.
pozdrawiam
Nina
|