Data: 2002-10-01 15:31:36
Temat: Re: Jak zemlec orzechy wloskie?
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "slonko" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:anc665$p3n$1@news.onet.pl...
> Problem moze smieszny, ale jak sie nie ma maszynki do mielenia to zaczyna
> sie klopot. A tu wygrzebalam przepis na ciacho orzechowe, potrzebuje
> szklanke zmielonych orzechow, mam worek orzechow nieluskanych...
> Moze macie jakies inne sposoby?
> Do dyspozycji: sokowirowka, blender (reczny, nie taki z pojemnikiem),
mikser
> z koncowkami do ubijania i mieszania ciasta, tarka... inne sprzety raczej
> nie sluza do drobienia. Myslalam o tym blenderze oraz tarce, ale nie wiem
co
> z tego wyjdzie...
> Jakis pomysl?
A moze zamiast mielic mozna te orzechy utluc np. mlotkiem? Mowie serio :)
Zawinac je w jakas szmatke i postukac w nie. Ewentualnie wykorzystac
mozdzierz. Albo mlynek do kawy.
Marta
|