Data: 2001-07-26 20:05:27
Temat: Re: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)
Od: "Szymko" <Algedi@_spam_friko7.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> napisał w wiadomości
news:9jpsod$4ua$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Marek Dąbrowski <m...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...tpi.pl...
> > Witam,
> >
> > Jak to zrobic ? W jaki sposob umiescic czekolade w bananie aby nie
> > wyplynela a banan sie nie rozwalil ? Piec w folii aluminiowej czy bez?
> > Jak dlugo ?
> >
> > Wszelkie takie szczegoliki mile widziane :-)
>
>
> O jeju, jeju!!! Ostatnio o tym pisałam!
> Banana w skórze kładziemy bezpośrednio na ruszcie, czekamy aż się zrobi
> czarny z jednej strony, przekładamy na drugą, czekamy aż druga też
> zczernieje. Kładziemy na talerz, rozkrawamy wzdłuż, rozchylamy skórę,
robiąć
> łódeczkę, do środka nalewamy adwokata i polewamy roztopioną czekoladą.
> Koniec.
> Aha, Waldzio Krzok doradza lody zamiast adwokata jak ktoś bezalkoholowy.
Spotkalem sie jeszcze z jednym "zakonczeniem poematu".......
Do rozkrojonego banana w ksztalcie lodeczki dodajemy maslo miodowe, ktore
robimy laczac maslo z miodem (proporcje w zaleznosci od slodyczy jaka chcemy
osiagnac) i wstawiajac do lodowki np. zwiniete w rulonik.
Na bananka kladziemy taki "plasterek" mniam....... tylko nie piszcie o
kaloriach ::))
Pozdrawiam
Szymko
|