Data: 2001-11-15 15:01:05
Temat: Re: Jak zrobić karmel
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik Greg <g...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9stnpv$l02$...@n...tpi.pl...
> > Potrzebuję go do zabarwienia wina z ryżu.
> > >
Zrob sobie ze szklanki cukru, bedziesz mial na zapas ( swietnie sie przechowuje)
cukier wysyp na suchą patelnie ( wskazana teflonowa), podgrzewaj, mieszaj caly
czas, jak cukier zrobi sie plynny i nabierze zlotego koloru, to zestaw z
ognia, podlej wodą - uwaga, pryska i para bucha!!!i dodaj łyżeczke octu ( może
byc spirytusowy), ale nie wiecej!!!Mieszaj, mieszaj, mieszaj....Jak ostygnie,
powinien byc jak gęsty syrop brązowy w kolorze. Dodaje sie do barwienia sosów,
deserów itd. Ja dodaje do kapusty duszonej na brązowo... Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|