Data: 2006-08-03 07:55:31
Temat: Re: Jak zrobić kurczaka pieczonego?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Anna Styś" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:eas9ib$vjq$1@news.onet.pl...
> Witam.
>
> Jak zrobić kurczaka pieczonego, żeby nie był twardy?
>
> Ania
W brytfannie z pokrywą - pokrywa ma występy z których woda skapuje
ponownie do garnka. Trzeba przyrumienić na oleju i przykryć pokrywą. Wstawić
do piekarnika. Od czasu do czasu polewać śmietaną i olejem z dna brytfanny
później przykryć nalewając pół szklanki wody.
Drugi sposób smażenie w głębokim oleju - mieć głęboką patelnię (lub
rondel) i nalać ze cztery centymetry oleju (na części kurczaka wystarczy) -
smażyć w takim oleju obracając od czasu do czasu.
|