Data: 2013-05-25 12:38:54
Temat: Re: Jak zrobic nereczki?
Od: Trybun <Y...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-09 02:15, Stachu Chebel pisze:
> 2) Jeżeli wieprzowe, początek miałeś prawie prawidłowy. Przed
> wciepaniem do gotowania należy je ponacinać delikatnie w poprzek tak
> co jekieś 1cm. Z obu stron. Podczas gotowania należy często bełtać, bo
> przywierają do gara i potem jest syf i baba miałkoli, że bydło w
> kuchni. Szumowiny zbieraj durchszlakiem i won do zlewu z nimi. Wymień
> wodę i tak ze 2 razy po 20-30 minut. AHA !!! Przed gotowaniem usuń
> całą błonę zewnętrzną !!
A proszku ixi nie używasz? Po kiego grzyba tyle się z tym męczysz.
Ściągasz błonę ktoisz na talarki i do durszlaka pod zimną wodę. Po
przepłukaniu od razu na patelnię i potraktować przyprawami - pieprz
ziołowy, majeranek, kurkuma ew. można trochę poświęcić Vegetą. Gdy
zaczynają wrzeć żadnego odoru, a przyjemny, apetyczny aromat.
|