Data: 2005-11-15 11:07:44
Temat: Re: Jak zrobić placki do kebabów ?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jackare, dnia wto 15 lis 2005:
> http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14
13
> http://www.republika.pl/poezje/chleb.html#2
> dzięi serdeczne, zadam tylko pytanie uzupełniajace: czy to jest na pewno to
> pieczywo o które mi chodzi.
A skąd mam wiedzieć o jakie pieczywo Ci chodzi? To jest pita stosowana
do gyrosów i innych potraw. Chlebek turecki taki.
> Z treści wynika że jest to pieczywo tureckie o konsystencji pieczywa, robine
> z ciatsa drożdżowego, a mi chodzi o PLACEK- taki który wygląda jak naleśnik,
> ale jest zrobiony z innego ciastra i nadzienie kebabu zawija sie w tym placku
To o czym mówisz to pita i to jest dokładnie to. Turecki chlebek to
jeszcze jest takie okrągłe płaskie pieczywo (dosyć duże), które się
tnie na 4 i powstają takie trójkąty - ale tego w domowych warunkach to
ciężko będzie upiec. Poza tym można go normalnie kupić.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|