Data: 2002-05-24 14:07:26
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Też sie przypala. Musi być specjalnie preparowana? Normalna sie nie nadaje?
Użytkownik "Anna Sheridan" <a...@o...com.au> napisał w wiadomości
news:vArH8.381$TY3.17518@ozemail.com.au...
>
> <a...@p...onet.pl> wrote in message news:acleem$jj9$1@news.onet.pl...
> > Jak zrobić popcorn? Wrzucam kukurydzę na rozgrzane masło i przypala mi
> się.
> > Dlaczego?
> Oczywiscie, ze maslo sie przypali. Ja robie tak:
> Na dno garnka daje troszeczke oleju, jak sie rozgrzeje wrzucam mala
> garsteczke kukurydzy, przykrywam przykrywka i trzymajac na ogniu
potrzasam.
> Jak juz przestaje strzelac (tzn cala kukurydza jest 'popped') zdejmuje z
> ognia i wtedy wrzucam kawalek masla, dalej potrzasam, az sie rozpusci i
> rozprowadzi po kukurydzy. Smacznego! A propos, czy ktos ma przepis na
> skaramelizowana kukurydze?
> Ania
>
>
|