Data: 2002-05-25 14:03:01
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
<a...@p...onet.pl> wrote in message news:aclh4e$pd1$1@news.onet.pl...
> Też sie przypala. Musi być specjalnie preparowana? Normalna sie nie
nadaje?
>
Nie wiem, co Ty nazywasz 'normalna' - u mnie w Australii to sie nazywa
'popping corn' i na moj rozum jest to po prostu suszona kukurydza, ale moze
jest ona suszona w jakis chytry sposob?
A probowalas w mikrofalowce, w przezroczystym naczyniu, zebys widziala, co
sie dzieje i wylaczyla na czas, bo kukurydza przegrzana w mikrofalowce moze
sie zapalic. Ale jak uwazasz, mozesz ja przyrzadzic bezpiecznie i zupelnie
bez tluszczu, i doslownie w 2-3 minuty. Jeden kubek (szklanka) popcornu bez
tluszczu ma tylko 30 kalorii! Najwazniejsze, zeby jej dac duuzo miejsca na
rozpuchniecie!
Ania
|