Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ageko" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobic popcorn?
Date: Tue, 28 May 2002 16:04:06 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 77
Sender: a...@p...onet.pl@195.116.48.154
Message-ID: <ad02e8$3d5$1@news.onet.pl>
References: <3...@n...west.cox.net>
<7...@n...onet.pl> <3...@w...net>
<acuelm$agv$1@news.onet.pl>
<0ba001c205db$346cfdd0$7d92573e@homeqi3kb9pw13>
Reply-To: "Ageko" <a...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.116.48.154
X-Trace: news.onet.pl 1022594312 3493 195.116.48.154 (28 May 2002 13:58:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 May 2002 13:58:32 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:110133
Ukryj nagłówki
Ok. Po co te nerwy? Widziałam to i wypróbowałam, ale chciałam jeszcze coś
więcej. Może ktoś ma jakiś dziwaczny godny wypróbowania przepis.
Anka
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:0ba001c205db$346cfdd0$7d92573e@homeqi3kb9pw13..
.
> Ageko wrote:
> > Dzięki za rady. Kupiłam specjalną kukurydzę i popcorn wyszedł super.
> > Może
> > troszkę za tłusty, ale dodam mniej oleju następnym razem. Jeżeli
> > wiecie jak
> > zrobić popcorn o innym smaku (najlepiej na ostro) rzucicie coś.
> >
> > Dzięki.
> > Anka
> >
>
> No, tym razem to ja sie wkurzylam.
> Aniu, czy Ty jestes slepa, czy bezmyslna?
> Odpowiedzialas na post Magdaleny, w ktorym wyklada przyrzadzenie popcornu
> wlasnie o innych smakach.
> W dodatku zostawilas te tresc odpowiadajac na list.
>
> Kurka wodna, jak mnie irytuje ludzkie niechlujstwo i bezmyslnosc :((((
>
> Teraz zapewne dostanie mi sie, ale, mowi sie trudno. Naprawde mnie to
> irytuje.
> Anka, poczytaj to, co zostawilam ponizej.
> barbara
>
> > Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
> > news:3CF29EC3.48F7C748@west.net...
> >>
> >>
> >> Obserwuje te dyskusje i wynika z niej, ze musze dorzucic pare slow:
> >>
> >> Popcorn to zupelnie inny gatunek kukurydzy niz ta, ktora sie je na
> >> surowo.
> >>
> >> Popcorn mozna robic na oleju, zdrowszy jest w dmuchawie (ja robie w
> >> dmuchawie).
> >>
> >> Polewa sie stopionym maslem i sypie sola juz po zrobieniu.
> >>
> >> Popcorn najlepszy jest na cieplo - mozna trzymac w cieplym piekarniku
> >> przed podaniem.
> >>
> >> Jesli sie robi na oleju, najlepiej poswiecic jeden garnek, najlepiej
> >> stalowy z pokrywka, i tylko do tego go uzywac. 1 lyzka oleju
> >> rzepakowego lub z nasion winogron na 1/3 szklanki popcornu .
> >> Rozgrzac olej, dodac popcorn, przykryc i potrzasac, az przestanie
> >> strzelac i nie czuje sie przy podrzucaniu twardych kulek ktore
> >> jeszcze nie pekly. Te kulki kukurydzy, ktora nie wybuchly po
> >> angielsku nazywaja sie niewypaly . W kazdej porcji bedzie kilka
> >> niewypalow.
> >>
> >> Popcorn mozna robic z roznymi smakami poprzez rozrzewanie tluszczu na
> >> patelni, dodawanie do niego ziol, lub curry, lub czosnek, i polewanie
> >> tym tluszczem (maslem) zrobionego popcornu. Potem nalezy wymieszac
> >> dokladnie i cala porcja przejdzie smakiem.
> >>
> >> Na slodko robi sie przez polewanie specjalnym karmelowym sosem
> >> (poszukam przepisu, bo nigdy nie robilam).
> >>
> >> Magdalena Bassett
> >> Kalifornia
>
>
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|