Data: 2002-05-28 15:09:55
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ageko wrote:
> Ok. Po co te nerwy? Widziałam to i wypróbowałam, ale chciałam jeszcze
> coś
> więcej. Może ktoś ma jakiś dziwaczny godny wypróbowania przepis.
>
> Anka
>
>
> Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
> news:0ba001c205db$346cfdd0$7d92573e@homeqi3kb9pw13..
.
>> Ageko wrote:
>>> Dzięki za rady. Kupiłam specjalną kukurydzę i popcorn wyszedł super.
>>> Może
>>> troszkę za tłusty, ale dodam mniej oleju następnym razem. Jeżeli
>>> wiecie jak
>>> zrobić popcorn o innym smaku (najlepiej na ostro) rzucicie coś.
>>>
>>> Dzięki.
>>> Anka
>>>
>>
>> No, tym razem to ja sie wkurzylam.
>> Aniu, czy Ty jestes slepa, czy bezmyslna?
>> Odpowiedzialas na post Magdaleny, w ktorym wyklada przyrzadzenie
>> popcornu wlasnie o innych smakach.
>> W dodatku zostawilas te tresc odpowiadajac na list.
>>
>> Kurka wodna, jak mnie irytuje ludzkie niechlujstwo i bezmyslnosc
>> :((((
>>
>> Teraz zapewne dostanie mi sie, ale, mowi sie trudno. Naprawde mnie to
>> irytuje.
>> Anka, poczytaj to, co zostawilam ponizej.
>> barbara
>>
>>> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
>>> news:3CF29EC3.48F7C748@west.net...
>>>>
>>>>
>>>> Obserwuje te dyskusje i wynika z niej, ze musze dorzucic pare slow:
>>>>
>>>> Popcorn to zupelnie inny gatunek kukurydzy niz ta, ktora sie je na
>>>> surowo.
>>>>
>>>> Popcorn mozna robic na oleju, zdrowszy jest w dmuchawie (ja robie w
>>>> dmuchawie).
>>>>
>>>> Polewa sie stopionym maslem i sypie sola juz po zrobieniu.
>>>>
>>>> Popcorn najlepszy jest na cieplo - mozna trzymac w cieplym
>>>> piekarniku przed podaniem.
>>>>
>>>> Jesli sie robi na oleju, najlepiej poswiecic jeden garnek,
>>>> najlepiej stalowy z pokrywka, i tylko do tego go uzywac. 1 lyzka
>>>> oleju rzepakowego lub z nasion winogron na 1/3 szklanki popcornu .
>>>> Rozgrzac olej, dodac popcorn, przykryc i potrzasac, az przestanie
>>>> strzelac i nie czuje sie przy podrzucaniu twardych kulek ktore
>>>> jeszcze nie pekly. Te kulki kukurydzy, ktora nie wybuchly po
>>>> angielsku nazywaja sie niewypaly . W kazdej porcji bedzie kilka
>>>> niewypalow.
>>>>
>>>> Popcorn mozna robic z roznymi smakami poprzez rozrzewanie tluszczu
>>>> na patelni, dodawanie do niego ziol, lub curry, lub czosnek, i
>>>> polewanie tym tluszczem (maslem) zrobionego popcornu. Potem nalezy
>>>> wymieszac dokladnie i cala porcja przejdzie smakiem.
>>>>
>>>> Na slodko robi sie przez polewanie specjalnym karmelowym sosem
>>>> (poszukam przepisu, bo nigdy nie robilam).
>>>>
>>>> Magdalena Bassett
>>>> Kalifornia
>>
>>
>>
>> --
>> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
No to teraz, zeby przeczytac co jest w tym liscie, bedziesz sie musiala
przeniesc na jego koniec, moze wtedy zobaczysz jak to jest, kiedy wysyla sie
smieci!
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|