Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!polsl.gliwice.pl!news.itam.zabrze.pl!not-for-mail
From: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić tort śmietanowy
Date: Fri, 22 Dec 2000 11:43:28 +0100
Organization: ITAM
Lines: 47
Message-ID: <3...@i...zabrze.pl>
References: <91strc$ja9$1@news.tpi.pl> <91v0vl$atv$1@news.tpi.pl>
<3...@i...zabrze.pl> <91v6ss$1in$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: magda.intranet
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: kapsel.intranet 977481894 19375 192.168.0.34 (22 Dec 2000 10:44:54 GMT)
X-Complaints-To: n...@i...zabrze.pl
NNTP-Posting-Date: 22 Dec 2000 10:44:54 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39534
Ukryj nagłówki
Haaa! Widzisz. Zawsze kupuje w mleczarni taka szklana butelke, na 90% ze
to jest pollitrowa :).
Acha. Jeszcze. Dwie lyzeczki plaskie, zelatyny ma sie rozumiec :)))
M.
Krzysiek wrote:
>
> Super, dziękuję. Ale powiedz, na ile śmietany te dwie łyżeczki.
> Krzysiek
>
> Użytkownik "Magda Rzepka" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
> news:3A43177A.1E65CF7E@itam.zabrze.pl...
> > Tak, ja tylko robie z zelatyna :)
> > Oto jak ubijam smietane bo zawsze wyszla dobrze :))
> > 1) Smietane kremowke (TYLKO w butelce!) przed ubijaniem koniecznie
> > trzeba wlozyc do zamrazalnika na pare minut
> > 2) Ubijajac smietane dodajemy 2 lyzeczki cukru
> > 3) Do ubitej dodajemy rozpuszczone w malej ilosci wody 2 łyzeczki
> > zelatyny. Miksujemy jeszcze chwile.
> >
> > Zawsze sie udaje. Torty smietankowe sa moja specjalnoscia :)
> >
> > Magdusia
> >
> > Krzysiek wrote:
> > >
> > > Kochani, ja wiem że są super proszki, ale słyszałem o gotowaniu śmietany
> z
> > > żelatyną. Czy ktoś próbował?
> > >
> > > Krzysiek
> > >
> > > Użytkownik "Krzysiek" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
> > > news:91strc$ja9$1@news.tpi.pl...
> > > > No właśnie, jak zrobić aby bita śmietana zachowała swoją konsystencję,
> > > jakis
> > > > usztywniacz.
> > > >
> > > > --
> > > > Krzysztof Lis
> > > >
> > > > www.restauracja.net.pl
> > > > www.hotel.biz.pl
> > > > www.infostar.com.pl
> > > >
> > > >
|