Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lub
lin.pl!news.lublin.pl!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić zasmażkę? :)
Date: Wed, 15 Jun 2005 22:07:58 +0200
Organization: lubman
Lines: 35
Message-ID: <d8q27m$5d2$1@news.lublin.pl>
References: <d8pbcd$far$1@opal.futuro.pl> <42b08650$1@news.home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.ariadna.cd
X-Trace: news.lublin.pl 1118866486 5538 212.182.111.231 (15 Jun 2005 20:14:46 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Jun 2005 20:14:46 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:241606
Ukryj nagłówki
Użytkownik "@nn" <jurek@post> napisał w wiadomości
news:42b08650$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik "Midnight Wind" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:d8pbcd$far$1@opal.futuro.pl...
> > Pewnie niektórzy się uśmiechną na moje pytanie. Właśnie robię młodą
> > kapustkę
> > według przepisu jednego z grupowiczów. No i trzeba zrobić zasmażkę. A
> > ja nie
> > wiem jak to się robi. Nigdy nie robilam.
> > Wyszukiwanie w google na grupach nie przyniosło efektu. Pewnie nikt
> > nie
> > zadaje takich banalnych pytań.
> > Bardzo, bardzo proszę o przepis.
> > Kapusta już się gotuje w garnku.
>
> Ja robię taką zasmażkę do młodej kapuchy:
> Na patelnię wsypuję łyżkę (góra dwie) mąki, dolewam tyle oleju, żeby po
> wymieszaniu nie wyszedł kluch tylko taka półpłynna ciapaja, do tego
> wrzucam jedną małą, bardzo drobno posiekaną cebulkę. Podsmażam to
> wszystko na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż
> cebulka się zrumieni. Gdy ten moment nastąpi - zasmażka chlup do gara,
> jak coś zostanie na patelni to wciapuję tam łyżkę czy dwie tek kapuchy,
> mieszam i zgarniam z powrotem do gara.
> Tę zasmażkę robię też bez cebuli i wtedy np. dodaję ją do kapuśniaku.
> Ania
A ta cebula nie zdominuje smaku kapusty młodej??
Ja osobiscie wole koperek i pare kropel octu...duzo koperku..:))
Marek
|