Reply-To: "@nn" <jurek@post>
From: "@nn" <jurek@post>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <d8pbcd$far$1@opal.futuro.pl> <42b08650$1@news.home.net.pl>
<d8q27m$5d2$1@news.lublin.pl>
Subject: Re: Jak zrobić zasmażkę? :)
Date: Wed, 15 Jun 2005 23:02:28 +0200
Lines: 38
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
NNTP-Posting-Host: 81.15.152.164
Message-ID: <42b0966f$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1118869103 81.15.152.164 (15 Jun 2005 22:58:23 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.h
ome.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:241608
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marek W."
<U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU
> napisał w
wiadomości news:d8q27m$5d2$1@news.lublin.pl...
>
>>
>> Ja robię taką zasmażkę do młodej kapuchy:
>> Na patelnię wsypuję łyżkę (góra dwie) mąki, dolewam tyle oleju, żeby
>> po
>> wymieszaniu nie wyszedł kluch tylko taka półpłynna ciapaja, do tego
>> wrzucam jedną małą, bardzo drobno posiekaną cebulkę. Podsmażam to
>> wszystko na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż
>> cebulka się zrumieni. Gdy ten moment nastąpi - zasmażka chlup do
>> gara,
>> jak coś zostanie na patelni to wciapuję tam łyżkę czy dwie tek
>> kapuchy,
>> mieszam i zgarniam z powrotem do gara.
>> Tę zasmażkę robię też bez cebuli i wtedy np. dodaję ją do
>> kapuśniaku.
>> Ania
>
>
> A ta cebula nie zdominuje smaku kapusty młodej??
Jak się jej za bardzo nie przypali, to nie powinna - ja tej cebuli daję
niewiele
>
> Ja osobiscie wole koperek i pare kropel octu...duzo koperku..:))
Koperek tez daję i to duuuuużo, po za tym podprawiam tę kapuchę
śmietaną :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
|