Data: 2012-02-18 18:16:51
Temat: Re: Jaka dobra patelnia zeliwna
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 18 Lut, 18:21, "Stefan" <s...@o...pl> wrote:
> Ja mam blaszan (lepiej brzmi stalowa) patelni o grubo ci 5 mm. Dosta em j
> od zaprzyja nionych Rom w w (uwaga) 1972 roku.
Ja mam żeliwną Sdiełano w USSR z 1975 r. ;-) Ale taka specyficzną -
raczej jak bardzo płytki rondel /ścianki wys. jakieś 7 cm, prostopadłe
do dna/ toteż do naleśników się nie nadaje. Ale gulasz czy bitki z
niej...
Żeliwną mam grillową, pewnie powlekaną /nie martwię się tym/ i mam też
dwa żeliwne emaliowane garnki z pokrywami.
Na naleśniki i inne smażenie - zwykłe, teflonopodobne patelnie.
No i jedną mniejszą, grubszą, cięższą, z podwójnym dnem - tez czymś
tam teflonopodobnopowlekaną - idealną do jajek.
Ania
|