Data: 2006-07-18 12:30:02
Temat: Re: Jaka gaśnica do domu?
Od: "Piotr_boncza" <o...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Michał Sobkowski" <m...@f...adres.invalid> napisał w
wiadomości news:e9i3i6$2rt$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Dnia 7/17/2006 11:00 PM, Piotr_boncza napisał(a):
>
> > Mąka Panie i Panowie. Pożary kuchenne, szczególnie patelnie gasi
się
> > mąką.
> Hmm. Mąka rozpylona w powietrzu to mieszanka wybuchowa. Siła
eksplozji
> zdmuchuje płomień? ;-) Trochę ryzykowne!
> Całkowicie bezpieczna jest natomiast sól.
Rzucamy w płomień, nie rozpylamy dookoła :-P
pozdrawiam Piotr
ps. ćwiczyłem na zajęciach praktycznych, więc wiem co mówię.
pps. soli nie próbowaliśmy
|