Data: 2011-02-13 16:11:09
Temat: Re: Jaką kuchenkę mikrofoalową kupić?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-02-13 13:26, medea pisze:
>> Nie wiem, jak to zrobić w kombiwarze. Ja po prostu wrzucam mrożonkę do
>> garnka do gotowania na parze, niezbyt grubą warstwą. I gotuję do
>> pożądanej miękkości. Przyprawiam później.
>
> Ja też tak robię. Z każdą mrożonką, którą chcemy spożywać w postaci
> jarzynki do obiadu. Podobnie można zrobić z warzywami na sałatkę jarzynową.
> Są o wiele lepsze niż gotowane w wodzie, zwłaszcza te, które wymagają
> krótkiego gotowania np. brokuły czy kalafior.
Kalafior to ja lubię i surowy. Ale to wymaga lata :)))
(plus świeża sałata z ogrodu, pomidory i papryka, tudzież surowe
pieczarki... mniam, się zaśliniłam:))
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|