Data: 2012-04-30 09:59:59
Temat: Re: Jaka patelnia nierdzewna
Od: Karol Piotrowski <k...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 30 Kwi, 08:39, KRZYZAK <k...@k...pl> wrote:
> Zapomniałem jeszcze o tym. Patelnie, które mamy jak najbardziej myje się
> detergentami. Są używane w bardzo wielu profesjonalnych kuchniach, gdzie
> przecież użycie detergentu jest wymogiem.
> I nic złego się nie dzieje. Wystarczy, że są potem wysuszone i
> natłuszczone.
No dobrze, to ma wieksze znaczenie w przypadku wokow ze stali
weglowej, gdzie istotna czescia nie-przywierania i smaku potrawy jest
wlasnie dobrze zakonserwowana warstwa wegla. Zwyklej patelni nie meczy
sie palnikiem 10 kW;)
Przede wszystkim nalezy je chronic przed czlonkami/czlonkiniami
rodziny, w szczegolnosci babciami 'wnusiu, cos Ci sie przypalilo na
patelni to zeskrobalam'...
Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski
|