Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaką patelnię lupić?
Date: Sat, 14 Feb 2015 17:08:31 +0100
Organization: private
Lines: 35
Message-ID: <o...@t...home>
References: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 78.10.134.254
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1423930115 17071 78.10.134.254 (14 Feb 2015 16:08:35
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 14 Feb 2015 16:08:35 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361142
Ukryj nagłówki
W dniu .02.2015 o 16:36 Adam <A...@a...pl> pisze:
> Witam
>
> Gotowanie nie jest moją mocną stroną,
> a odbija się to przede wszystkim na patelniach.
> Bardzo często coś mi się przypala, potem muszę
> taką patelnię czyścić, w wyniku czego bardzo
> szybko jest porysowana. Kupuję nową i całość
> się powtarza.
> Jaką patelnię kupić (nie musi być tania) żeby uniknąć
> przypalania i ewentualnie, gdy to się już stanie,
> żeby łatwo można było ją czyścić? I czym czyścić?
>
> Będę wdzięczny za rady.
Dość kontrowersyjna (dla niektórych) porada, ale moim zdaniem rozsądna.
Jeśli masz jakikolwiek garnek ze stali nierdzewnej, spróbuj użyć go jak
patelni.
Dobrze, jeśli gar ma grube, wielowarstwowe dno.
Podam parę porad (choć w sieci znajdziesz ich mnóstwo).
To w większości przypadków nieistotne, że garnek ma wysokie ścianki.
Będziesz mógł spróbować bardzo dobrej patelni bez wydatków na początku.
Decyzję podejmiesz później.
Ja praktycznie nie używam innych patelni.
--
Trefniś
|