Data: 2001-11-28 11:12:58
Temat: Re: Jaka zupka z mielonego?
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Gosia <k...@n...e.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9u2fdc$hoc$...@a...webcorp.pl...
> Zupka serowa:
> Składniki: ok. 30-40 dkg mięsa mielonego (może być mieszane), pół pory, 20
> dkg pieczarek, 2 lub 3 serki topione koniecznie kremowe, groszek ptysiowy
> lub grzanki zrobione samemu z chlebka i oczywiście przyprawy.
> Przygotowanie:
> Mięsko formować w kulki i wrzucać do wody. Po zagotowaniu zebrać szum
> (będzie tego sporo), następnie dodać kostkę rosołową, sól, pieprz, porę
> pokrojoną w talarki i pieczarki (też pokrojone). Gdy warzywa będą miękkie
> dorzucić małymi kawałeczkami serki topione i powolutku gotować aż się
> rozpuszczą. Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Ha! Podoba mi się! No to mam fajny przepis na zupkę, którą zrobię w piątek i
zdam relację. Ale coś mi sie zdaje, że będzie dobra :-))
Dziękuję za przepis.
Wkn
|