Data: 2010-10-18 10:38:50
Temat: Re: Jaki młynek do pieprzu/soli?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-18 11:41, Panslavista pisze:
> Kup sobie maszynkę do mięsa typ 986 Zelmera ze wszystkimi opcjami. Jest tam
> i młynek do mielenia wszystkiego co spożywcze, miele także kawę i pieprz.
> A na co ci młynek do soli? Sprzedawana jest sół miałka i to ta warzona jak i
> kamienna.
Ajtam, ajtam. W każdym filmie i programie kulinarnym teraz stawiają na
stole młynek do soli i pieprzu. Im większy tym lepszy. No i ponoć
mielona ma lepszy smak ;)))
> Kamienna ma jeszcze tę zaletę , że nie zawiera dioksyn w
> porównaniu z sola morską.
Dzięki za potwierdzenie moich intuicji - kupuję tylko kamienną, z Kłodawy.
--
Pozdrawiam - Aicha
|